azi m-am hotarat sa mai incerc inca o data sa imi confectionez varfuri, am mai avut o incercare care nu pot zice ca e esuata dar e mai dificila si nici rezultatul final nu e 100% multumitor, atunci prima idee a fost sa fac ceva cu plumb, se toarna usor si se topeste usor dar tot atat de moale este si f greu, acum ca folosesc mai mult bete de bambus m-am gandit ca un varf insert ar prinde bine , si m-am gandit iar la plumb si un surub autofiletant de rigips.am folosit surub de 40mm autofiletant si plumb, intr-o bucata de lemn am dat pe o axa 2 gauri, prima gaura dintr-o parte in alta de 4 mm iar a 2-a gaura de 10mmdar pina la jumatatea lemnului, practic am largit gaura initiala de 4mm.

dupa ce am dat mai multe gaurii sa torn mai multe varfuri o data am luat cate un holzsurub si l-am infiletat in gaura centrala de 4mm.

am insurubat pina la jumatatea gaurii mari ca sa ramana spatiu pt plumb si jos si sus ,practic sa inbrace capatul surubului intr-o camasa de plumb . dupa care am turnat cu grija in fiecare gaura plumb, se poate turna la gramada dar asa plumbul se raceste si nu mai face un manson la toate suruburile, asa am preferat sa lucrez numai pe o gaura sau 2 maxim, si turnate individual, cu plumb bine incalzit,la cintactul cu aerul si cu lemnul pierde din temperatura si nu mai ajunge cum trebuie la toate gaurile.

am scos surubul cu plumb turnat prin lovire cu un ciocan pe partea opusa, am batut practic in surub pina a iesit pe partea cealalta, filetul nu trebuie sa stranga bine ci doar sa stea fix indeajuns cat sa intre plumbul si sa poata fi scos cu usurinta.
am bagat sub jet de apa rece si am eliminat surplusul de plumb, dupa care cu o pila frumos am modelat si cantarit din cand in cand pina am obtinut greutatea si forma dorita.
varfurile sunt exclusiv gandite pt bambus , poate si pt pin cu pregaurire, sunt sub forma de blunt , surubul initial are 2,2grame cel mare iar cel mic 1,2 grame,restul pina la 5,7 plumb.

eu zic ca e o reusita, ramane sa vad cum se comporta pe tinta, si voi face si teste la impact cu lemn si perete, se poate ca dupa multe utilizari sa se toceasca, plumbul fiind moale, sa se slabeasca, dar la o competitie cred ca va rezista daca tragem numai in panou.
voi posta si cealalta incercare de varfuri, din bara filetata si teava de al. si poate si alte incercari.