Change font size

Post a new topicPost a reply Page 2 of 3   [ 50 posts ]
Go to page Previous  1, 2, 3  Next
Author Message
 Post subject: Re: Compounderi?????
PostPosted: Tue Mar 02, 2010 4:15 pm 
arcas
arcas

si o intrebare pt cunoscatori:
Ce e mai bun un compound single cam sau dual cam?

OfflineProfile  

PostPosted: Tue Mar 02, 2010 4:19 pm 
arcas experimentat
arcas experimentat

Quote:
Sorin, e interzis si pescuitul cu arcul la noi (de fapt si cu harpoane, orice scula de-asta).
, zicea scorillo mai sus...

OfflineProfile  

PostPosted: Tue Mar 02, 2010 4:28 pm 
Admin

Din ce am inteles sistemul binary cam de la bowtech asigura o autocompensare a diferentelor de forta dinte cele doua brate, de unde rezulta o traiectorie perfect liniara a nocului sagetii si nu mai trebe reglat foarte des, cum e cazul la twin cam.

OfflineProfile  

PostPosted: Tue Mar 02, 2010 6:43 pm 
arcas activ
arcas activ

Corect,dar....greu de reglat acasa.Odata reglat insa....pina se rup cablurile.

OfflineProfile  

PostPosted: Thu Mar 11, 2010 5:12 pm 
arcas
arcas

@ Metzger . Lentile iti poti face la optica , depinde ce zoom, in sala am tras cu +0.5,0. 75. te duci cu lentila de pe sight si iti fac ei .

OfflineProfile  

PostPosted: Thu Mar 11, 2010 5:32 pm 
arcas activ
arcas activ

cam pe la ce preturi ?

OfflineProfile  

PostPosted: Thu Mar 11, 2010 5:36 pm 
arcas
arcas

pana in 150 ron depinde unde ti le faci

OfflineProfile  

PostPosted: Thu Mar 11, 2010 5:40 pm 
arcas activ
arcas activ

tu ce sight ai?

OfflineProfile  

PostPosted: Fri Aug 13, 2010 11:20 am 
arcas
arcas

Cam mare liniste pe aici.. sa inteleg ca lumea nu prea activeaza in domeniul compound? :(

On the air
Towards
The tantalizing ten
...
And when the day
Is shot and done
And shadows
Mark the setting sun,
Then pray
That days will come again
When shafts are shadows
In the ten.

OfflineProfile  

PostPosted: Sat Aug 14, 2010 8:10 am 
Admin

Observ si eu ca nu prea se inghesuie compounderii sa faca comentarii, din pacate.

OfflineProfile  

PostPosted: Sun Aug 15, 2010 11:17 pm 
arcas
arcas

Pai as sparge eu gheata dar sincer.... cu ce as putea incepe? Sunt destul de nou in compound... cam 4 luni.... imi place la nebunie... nu ca nu as avea in casa un recurve si un traditional.. dar compoundul e pasiunea mea, e arta mea :heart: Cel mai greu a fost sa ajung la o conditie fizica sa cresc de la 38 LBS la 51 (sunt mai slabut din fire.. un mic s :{21 oricel de birou) ... asta fara sa ma duc la sala, dar din fericire sunt genul de om care atunci cand se apuca de ceva se tine de acel lucru... asa ca am tras si tras si am tot intarit arcul pana am ajuns unde sunt azi :{13 :{19

Altcva.. ce as mai putea spune... cu ce trag? Un Hoyt... am inceput cu un Mission dar am prins o ocazie si am trecut la Hoyt :kyudo:

Poate mai exista ceva persoane cu pasiunea mea... mi-ar placea sa dezvoltam topicul :{5

On the air
Towards
The tantalizing ten
...
And when the day
Is shot and done
And shadows
Mark the setting sun,
Then pray
When shafts are shadows
In the ten.

OfflineProfile  

PostPosted: Tue Aug 17, 2010 12:45 am 
arcas activ
arcas activ

Sa inteleg ca in 4 luni ai schimbat doua arcuri si ca acu tragi cu Matrixu' ?

OfflineProfile  

PostPosted: Thu Aug 19, 2010 1:42 pm 
arcas
arcas

Scurt si la obiect.... da...

:{5 :heart:

On the air
Towards
The tantalizing ten
...
And when the day
Is shot and done
And shadows
Mark the setting sun,
Then pray
When shafts are shadows
In the ten.

OfflineProfile  

PostPosted: Thu Aug 26, 2010 1:03 pm 
arcas
arcas

test

OfflineProfile  

PostPosted: Thu Aug 26, 2010 1:16 pm 
arcas
arcas

Fellows,

Scuze de mesajul precedent, dar, dupa ce-am scris ditamai pagina, m-am trezit ca nu posteaza nimic si ca am pierdut tot.

OK, reiau:

N-am tras inca cu arcul. Am comandat un recurve Samick Polaris, in 2 weeks sper sa-l capat.

De ce scriu atunci aici? Pt. ca sunt fascinat de arcurile compound, dar n-am avut curajul sa investesc intr-unul deoarece nu pricep nimic din parametrii pe care-i gasesc pe site-urile producatorilor.

La recurve mai pricepi ceva, ca nu te sperii cand vezi arcul, pricepi ce si cum si intelegi cat de cat parametrii mentionati de producatori. La compound insa ma uit ca matza-n calendar, habar n-am ce rol au rotile alea, daca lungimea arcului e proportionala cu inaltimea arcasului, etc. Unele au ditamai scripetii, altele au scripeti mai mici. Unele au axle to axle length de 28", altele de 45". WTF? Cum sa dau banii pe un obiect pe care nu-l pricep deloc?

So please, faceti o prezentare generala a celor mai importanti parametri ai unui compound, voi care v-ati incumetat sa investiti intr-un asemenea arc. Banuiesc ca nu v-ati aruncat banii cumparand la intamplare cele mai ieftine modele, ci ca ati ales modelul cumparat in cunostinta de cauza, astfel ca parametrii arcului sa-l faca potrivit pt. statura voastra.

Si inca ceva: exista la noi bow-press pt. compound? Ca pana si dealerii de recurve ii numeri pe degete si trebuie sa astepti o vreme pana obtii arcul dupa ce l-ai comandat. Cum va asigurati mentenanta arcului fara o asemenea presa?

Sorry daca am aberat prea mult, intreb si eu pe cine pot, iar voi, care v-ati incumetat sa dati in Romania banii pe-un compound, sunteti cred cei mai in masura sa dati sfaturi celor care n-au avut inca un asemenea curaj.

Thanx.

OfflineProfile  

PostPosted: Thu Aug 26, 2010 1:57 pm 
arcas
arcas

Salut,

Ca sa povestesc putin din patania mea cu primul meu compound... mi-am cumparat un Mission efectiv la nimereala... am mers la un magazin, i-am spus ca vreau un compound, am cautat impreuna unul care sa fie cat de cat bun si ieftin (350 euro am dat pe el) si cu el am invatat tirul cu arcul... apoi am nimerit un super deal prin care am dat 800 de euro pe un arc de 1400 aproape nou si am trecut astfel in 5 luni de la un Mission la un Hoyt. Un sfat real ar fi sa imi dai un telefon la 0727769019 si sa vi la poligonul de tir (eu merg la stadionul Olimpia pe Calea Vitan- poti veni cu metroul pana la Mihai Bravu si apoi mergi pe jos cam 15 min maxim). Venind la poligon vei vedea mai multe arcuri si vei putea vb cu posesorii lor despre ce inseamna cu adevarat un arc compound si ce implica. Trebuie sa stii bine ce vrei sa faci cu el, eu nu am facut asta si am ajuns sa il echipez de vanatoare si apoi sa imi dau seama ca vreau tir (nu field, pur simplu out door shooting) si asta a insemnat sa scap de componentele de abia cumparate si sa trec la altele. Trebuie vazut bugetul, puterea ta de tragere (au fost cazuri cand oamenii au fost sfatuiti sa isi cumpere o anumita putere si surpriza .... era prea tare pentru ei), draw length-ul (ce alonja ai) si in functie de buget crede-ma ca ai de unde alege. La poligon intalnesti si un antrenor specializat care crede-ma va avea un aport deosebit de important in decizia ta. Eu merg chiar azi la poligion, asa ca daca esti interesat, da-mi un semn. Daca nu vb si stabilim alta zi.

Nu am bow press dar are antrenorul si asta e tot ce am nevoie... fara bow press si fara sa stii pe cineva care are.... daca iti va sari coarda de pe came, iti vor iesi literarmente ochii ca sa o pui la loc (singur nu vei putea sa o pui- pe romaneste 20 de min a durat ca 4 persoane sa puna coarda la loc pe came fara un bow press). Un bow press se gaseste la cumparare... si nu e foarte scumpa.

Ca un feeling legat de compound, un astfel de arc inseamna sa imbini un sport milenar cu tehnica moderna, materiale, echipamente, devii un mic archery cyborg :), daca la traditional, recurve, sportul se regaseste intr-o forma mai apropiata de radacinile istorice, la compound totul inseamna mecanica, hightech, sistemul de came atenueaza puterea pe care o tragi astfel incat in momentul cand tu ajungi la intinderea maxima tu nu ti in mana un arc de 60 de livre ci doar 20%-30% din cele 60. Camele sunt expresia arcului compound, la fel spre deosebire de un arc recurve releasul este mecanic, acest lucru ajuta la o tragere mult mai precisa, coarda pleaca drept. Sistemul de ochire este o luneta defat care iti apropie tinta de ochii... Multi rad de compoundisti ironizandu-i, dar eu nu as renunta la compound pentru olimpic.. este altceva...

Flavius

On the air
Towards
The tantalizing ten
...
And when the day
Is shot and done
And shadows
Mark the setting sun,
Then pray
When shafts are shadows
In the ten.

OfflineProfile  

PostPosted: Thu Aug 26, 2010 2:49 pm 
arcas
arcas

Man,

Multzam mult de invitatie, dar locuim la peste 500km departare. Eu sunt timisorean.

De-aia am si optat pt. un recurve entry-level, ca in TM nu am dibuit inca vreun compounder care sa-mi impartaseasca din experienta.

Felicitari pt. Hoyt-ul tau, Hoyt rules, cel putin la capitolul la care sunt avizat sa-mi dau cu parerea: estetica. Arata BETON arcurile lor si-mi inchipui ca performantele acestora sunt pe masura design-ului si pe masura preturilor lor.

Nu faci decat sa-mi confirmi complexitatea unui compound, si-ti multumesc pt. asta, macar acum stiu ca am facut bine sa aleg Samick Polaris pt. inceput. Am uneori obiceiul sa ma bag cu capul inainte la o achizitie si-apoi sa-mi para rau ca nu folosesc in totalitate facilitatile produsului pe care-am dat banii. Macar acum m-am abtinut.

Concret insa, poti sa-mi recomanzi o carte, un ghid minimal pt. arcurile compound? Exista vreun .pdf accesibil care sa contina principalii parametri?

De pilda, recurve-ul pe care-l astept are lamele de 70", maxime, ca am aproape 2m inaltime. Iar draw weight-ul comandat de mine a fost de doar 26", ca am hernie de disc si probleme articulare, si nu vreau sa ma dejghin la prima tragere. Cum spuneam, la recurve mai intuiesc anumiti parametri, insa compound-ul ramane si dupa raspunsul tau un mister pt. mine.

Keep in touch si distractie cu Hoyt-ul ala,
Razvan

OfflineProfile  

PostPosted: Thu Aug 26, 2010 2:58 pm 
arcas
arcas

Cat despre cei care rad de compounderi: rade ciob de oala sparta. Arcurile traditionale ale marilor producatori nu au tehnologie cu carul in ele? Toate laminarile alea, foam-ul si carbonul din limbs-urile de ultima generatie n-au mega-tehnologie in ele?

Faptul ca nu sunt admise la Olimpiada nu diminueaza cu nimic placerea folosirii unui asemenea arc.

Mie-mi plac ambele, atat recurve cat si compounds, si sper sa investesc in curand in cate-un Hoyt din ambele familii.

OfflineProfile  

PostPosted: Thu Aug 26, 2010 4:20 pm 
arcas
arcas

Ceva linkuri de ajutor.... gasite rapid pe google

http://www.huntersfriend.com/bowselection.htm
http://www.compoundbowguide.com/category/guides/

O sa iti dau ce mai gasesc, oricum poti da un search pe google sau daca vrei iti caut si ceva documente de down

Legat de cumparat un arc... la compound problema sta in componentele ajutatoare care si ele costa destul de mult (cele de top) sight, arrow rest (altceva decat buttonul de la recurve), scope-ul, peep-ul care poate avea clarifier, releasul.... preturile ajung sa depaseasca pretul arcului depasind usor 1k euro. O sa fie introduse si la Olimpiada curand.. sunt presiuni prea mari...

On the air
Towards
The tantalizing ten
...
And when the day
Is shot and done
And shadows
Mark the setting sun,
Then pray
When shafts are shadows
In the ten.

OfflineProfile  

PostPosted: Thu Aug 26, 2010 9:13 pm 
arcas
arcas

Multazm de link-uri.

O sa caut si eu, no problem. Daca insa mai gasesti materiale teoretice valoroase, please posteaza link-ul catre ele aici (la fel voi face si eu).

Oricum,

http://www.huntersfriend.com/bowselection.htm

este un link catre niste informatii f. utile, acum pricep si eu de ce e atat de important Brace Height-ul la compounds.

Multzam inca o data, am momentan destule de studiat aici.

Keep in touch,
Razvan

OfflineProfile  

Post a new topicPost a reply Page 2 of 3   [ 50 posts ]
Go to page Previous  1, 2, 3  Next