Change font size

Post a new topicPost a reply Page 1 of 1   [ 7 posts ]
Author Message
 Post subject: sursa de pene
PostPosted: Wed Jul 21, 2010 12:21 pm 
arcas
arcas

Da, cred ca aveti dreptate !

Cand m-am apucat de facut sageti, la sageata efectiva nu am avut ce strica, insa am stricat o gramada de pene curcan. Pt. bambus ce-mi recomandati, varfuri si nock-uri care sa imbrace batul sau din cele care intra pe interiorul batului ?
Si daca tot am plecat cu saru-mana prin sat, vreau o sursa de unde sa cumpar si pene brute ( de curcan sau de gasca ) daca aveti cunostinta.

Multumesc !

OfflineProfile  

Post subject: Re: Ghid de constructie: sageti de bambus
PostPosted: Wed Jul 21, 2010 12:51 pm 
Admin

Greu de gasit o sursa sigura. Cel mai bine vorbeste cu colegii de serviciu, trage-i de limba sa afli care cresc curcani sau gaste la tara.
Apoi, trebe sa ii bati constant la cap si sa te astepti la multe multe mistouri.
Poate ai noroc si gasesti pe cineva care sa ia in serios pasiunea ta, caz in care problema e rezolvata.
Eu am avut noroc, parintii unui coleg cresc curcani si de fiecare data cand taie cate unul, pun penele deoparte, deja stiu povestea.

OnlineProfile  

PostPosted: Wed Jul 21, 2010 1:55 pm 
arcas
arcas

Cele introduse (cat mai mult) si cu matisaj sporesc rezistenta in punctele cheie. Despre pene, is unu dintre cei cu curci si iara ma gasesc io sa-ti ofer secundare si cozi s+d cat de vreo duzina de sageti (le pastrez pe cele primare). Asta daca nu se gaseste nimeni sa-mi spuna ca curcile mele de care vorbesc sunt de fapt bibilici.

OfflineProfile  

PostPosted: Wed Jul 21, 2010 2:30 pm 
arcas
arcas

Mda, pai chiar parintii mei cresc curci la tzara, insa au putine de obicei si mai putine anul asta si abia pe la primavara ajung la maturitate. Eu ma gandeam la un paznic ceva pe la vreo ferma prin jurul Bucurestiului. Era o ferma de curcani la Tartasesti, dar nu gasesc contact nimic !

OfflineProfile  

Post subject: Re: sursa de pene
PostPosted: Thu Jul 22, 2010 11:17 pm 
superarcas
superarcas

eu am gasit foarte multe pene tot la tara pe jos cei drept un pic cam murdare unele , altele curate, altele mai ciufulite dar au fost f bune, vara pasarile se mai pigulesc si mai cade cate o pana ici colo de la gaste, de regula unde dorm sau unde stau ele la gramada poti gasi ceva pene, dar pt asta cred ca trebuie sa iti iei concediu sa pleci la cautat pene prin sat , si asculta sfatul meu ................NU DA EXPLICATII LA TOATE BABELE CE FACI TU CU PENELE----- TE VOR VEDEA CA PE UN CIUDAT. :{3 ,am patit-o de cateva ori .

OfflineProfile  

PostPosted: Thu Jul 22, 2010 11:38 pm 
arcas experimentat
arcas experimentat

Salutare,
Apopos de pene, de curand am fost contactat de un tip cu bani care si-a construit un bazin in gradina si-l voia a fi cu epurare biologica. Dupa ce am rezolvat problema, m-a plimbat prin crescatoria lui de pasari. E fascinant, are 11 specii de fazan si cele doua specii cunoscute de paun. Fireste, nu m-am putut abtine si ia-m cerut pene de aripa de la oratanii, in schimbul unei reduceri la plata serviciilor. A acceptat, iar acum am 20 de reminge primare de aripa de paun (sunt tari, lungi si de un maron cald) si o sumedenie de secundare si primare de la fazan auriu, argintiu, regal si ordinar. Abia astept sa vad la ce le pot folosi. Tipul a promis ca ma mai serveste, insa dupa ce le creste pasarilor inapoi ceea ce le-am smuls.
Asadar, voi aduce la Brasov ceva mostre sa va cer sfatul despre cum ar putea fi utilizate mai bine. De asemenea, parte din pane vor fi disponibile doritorilor, insa functioneaza regula aceea cu primul care cere este si primul servit.

Numai bine

PS: Penele nu va costa nimic

OnlineProfile  

PostPosted: Fri Jul 23, 2010 1:01 am 
Admin

Razvan, bineinteles ca toti te vor privi ca pe un ciudat.
Dar am observat ca daca nu vii cu o explicatie convingatoare, oamenii nu te ajuta.
In cazul meu cel mai bine a mers cu adevarul, le-am explicat laoameni cat de multe pene se consuma, ce greu se gasesc, pana la urma a mers.

OnlineProfile  

Post a new topicPost a reply Page 1 of 1   [ 7 posts ]